Weinig meldingen vanuit vrije huursector

Komt het vaker voor dat huurders in de vrije sector worden gediscrimineerd? Verzamelt de gemeente hier cijfers over? Zo nee, is de gemeente bereid met bijvoorbeeld mystery guests onderzoek te doen naar discriminatie in de vrije huursector? Onder andere deze vragen werden werden in de Haagse gemeenteraad aan het college van B&W gesteld, naar aanleiding van een veel besproken incident dat vorig jaar plaatsvond.

Klopt dat wel?

Eind 2017 was er veel rumoer over discriminatie in de vrije huursector. Zo gaf een makelaar aan alleen te willen verhuren aan mensen van Nederlandse afkomst. Uit onze jaarcijfers van 2017 blijkt niet dat er veel wordt gemeld over deze kwestie. Dat wil niet zeggen dat het niet vaker voorkomt, veel mensen melden niet omdat ze denken dat het toch niet uitmaakt. Het tegendeel is waar.

Melden helpt!

Den Haag Meldt roept daarom op, iedereen die dit zelf meemaakt of er van hoort, dit bij ons te melden. Melden helpt! Ook als u er zelf niets mee wil doen of dat het naar uw idee niet bewijsbaar is, meld het. Alleen op deze manier krijgen we een realistisch beeld van discriminatie in de vrije huursector en kunnen we er iets tegen doen.

Discriminatie melden kan op verschillende manieren

Online

Discriminatie melden kunt u op deze website, al dan niet anoniem.
discriminatie melden

Telefonisch

Wilt u iemand telefonisch spreken en een melding maken, neem dan contact met ons op.
070 - 353 8000

Op locatie

Bent u in de buurt? Loop dan eens bij ons binnen in de St. Jacobstraat 125.
plan route