Jenny spreekt zich uit

Jenny is een van de voorvechters van de Haagse Antidiscriminatie Alliantie, een groep Hagenaars die op persoonlijke titel strijdt tegen discriminatie. Zij steunen Den Haag Meldt door het melden van discriminatie te stimuleren. Ook creƫren zij binnen hun netwerkbewustwording over gelijke behandeling. In dit filmpje stelt Jenny zich voor.

Voor Jenny was de Coronacrisis de aanleiding om niet langer stil te blijven. Hoewel ze dat normaal niet snel zou doen, spreekt ze zich nu uit tegen discriminatie.

Als projectleider van stichting New Chinatown behartigt zij de belangen van Chinese ondernemers en en zet ze zich in om integratie en inclusie te bevorderen. “Alle ondernemers hadden het zwaar in de coronatijd, maar de Chinese ondernemers misschien nog wel extra. Chinezen kregen vaak de schuld van Corona.”

‘Discriminatie hoort niet’

Zelf heeft ze ook ervaring met discriminatie. “Het zorgt dat je je anders gaat voelen, doordat je er anders uitziet. Dat hoort niet. Ik ben blij dat Den Haag Meldt bestaat, zodat je ergens terecht kan en zodat er iets aan discriminatie gedaan kan worden.”

Haagse Antidiscriminatie Alliantie

De Haagse Antidiscriminatie Alliantie bestaat uit een Hagenaars die op persoonlijke titel strijden tegen discriminatie. Mensen met allerlei beroepen, expertises en achtergronden met allemaal een eigen netwerk verspreid door de hele stad. Het zijn mensen die ieder vanuit zijn of haar eigen expertise of ervaring betrokken zijn bij het thema discriminatie in de stad. In hun ogen is er geen plek voor discriminatie in Den Haag. Zij geloven dat het melden van discriminatie helpt om er iets tegen te doen.

Haagse antidiscriminatie alliantie

Set featured image

‘Ik spreek me uit’

“Je hoeft geen activist te zijn om je uit te spreken tegen discriminatie. Ook mensen die zich normaal niet zo snel uitspreken, kunnen anoniem melden bij Den Haag en hun verhaal kwijt.”

Voel jij je gediscrimineerd of heb je een vervelende ervaring gehad in Den Haag? Meld discriminatie bij ons.

Hoe kan ik een melding van discriminatie maken?

U kunt discriminatie melden via onze website, door een e-mail naar ons te sturen, bij ons langs te komen, per telefoon (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur) of via de app van Den Haag Meldt. U vindt alle contactgegevens op onze contactpagina.

Online

Discriminatie melden kunt u op deze website, al dan niet anoniem.
meld discriminatie

Telefonisch

Wilt u iemand telefonisch spreken en een melding maken, neem dan contact met ons op (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur).
070 - 752 82 00

Op locatie

Op dinsdagmiddagen kunt u langskomen in Bibliotheek Den Haag. Kijk hier voor de actuele tijden. Wij hebben een postbus: Postbus 16623 2500 BP Den Haag.

Wij zijn per 1 januari 2024 Discriminatie.nl Den Haag geworden. U wordt na 10 seconden doorgestuurd naar Discriminatie.nl Den Haag.