Podcast inclusief Nederland

Hoe kan het dat de Antidiscriminatie meldpunten in Nederland zo moeilijk te vinden zijn? En wat is daaraan te doen, zodat iedereen die het meemaakt discriminatie wél meld? Hierover spreken Stefano Frans, de voorzitter van Discriminatie.nl en de Nationaal Coördinator Rabin Baldewsingh in de podcast Inclusief Nederland.

In de podcast stippen zij verschillende actuele zaken rondom discriminatie aan, zoals:

  • – De toenemende druk richting LHBTIQ+-gemeenschap. Bijvoorbeeld de regenboog-vlag verbranding een aantal weken geleden.
  • – Hoe ging dat, een ‘coming out’ met een multiculturele achtergrond? De reactie van zijn vader loog er niet om. Nu is hij ‘out & proud’.
  • – De stijging van discriminatie en racisme in Nederland.
  • – De huidige moeilijke vindbaarheid van gemeentelijke antidiscriminatie voorzieningen (ADV’s) en wat daar nu aan gedaan wordt.
  • – De tijd en energie die verloren gaat door het huidige financieringssysteem van de gemeenten richting de ADV’s.
  • – De onlosmakelijke verbondenheid, ook in de toekomst, tussen gemeenten en de ADV’s.

Dit en meer hoor je in deze podcast aflevering van de Nederland Inclusief Podcast.

Hoe kan ik een melding van discriminatie maken?

U kunt discriminatie melden via onze website, door een e-mail naar ons te sturen, bij ons langs te komen, per telefoon (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur) of via de app van Den Haag Meldt. U vindt alle contactgegevens op onze contactpagina.

Online

Discriminatie melden kunt u op deze website, al dan niet anoniem.
meld discriminatie

Telefonisch

Wilt u iemand telefonisch spreken en een melding maken, neem dan contact met ons op (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur).
070 - 752 82 00

Op locatie

Op dinsdagmiddagen kunt u langskomen in Bibliotheek Den Haag. Kijk hier voor de actuele tijden. Wij hebben een postbus: Postbus 16623 2500 BP Den Haag.

Wij zijn per 1 januari 2024 Discriminatie.nl Den Haag geworden. U wordt na 10 seconden doorgestuurd naar Discriminatie.nl Den Haag.