Rudy spreekt zich uit

Rudy van Beek is een van de voorvechters van de Haagse Antidiscriminatie Alliantie, een groep Hagenaars die op persoonlijke titel strijdt tegen discriminatie. Zij steunen Den Haag Meldt door het melden van discriminatie te stimuleren. Ook zorgen zij binnen hun netwerk voor bewustwording over gelijke behandeling. In dit filmpje stelt Rudy zich voor.

“Helaas is Den Haag wel divers, maar nog niet altijd even inclusief”, vertelt Rudy van der Beek. Hij kent de verhalen over discriminatie helaas goed. Zelf heeft hij ook discriminatie ervaren. Daarom maakt hij zich, naast zijn baan in de IT, sterk voor een inclusiever Den Haag. Dat doet hij onder andere als lid van de Haagse Discriminatie Alliantie, maar je hoort hem ook regelmatig op de radio, als spreker in lezingen en op social media zie je hem voorbij komen als het gaat over inclusie en discriminatie. Daarnaast is hij betrokken bij de herdenking van het slavernijverleden in Den Haag.

Den Haag wordt vaak de stad van segregatie en verdeling genoemd. Dat vindt Rudy van der Beek jammer, omdat hij vindt dat de diversiteit juist ook gebruikt kan worden als kracht door alle perspectieven te combineren en van elkaar te leren.

Haagse Antidiscriminatie Alliantie

De Haagse Antidiscriminatie Alliantie bestaat uit een groep Hagenaars die op persoonlijke titel strijden tegen discriminatie. Mensen met allerlei beroepen, expertises en achtergronden met allemaal een eigen netwerk verspreid door de hele stad. Het zijn mensen die ieder vanuit zijn of haar eigen expertise of ervaring betrokken zijn bij het thema discriminatie in de stad. In hun ogen is er geen plek voor discriminatie in Den Haag. Zij geloven dat het melden van discriminatie helpt om er iets tegen te doen.

Haagse antidiscriminatie alliantie

‘Ik spreek me uit’

“Ik denk niet dat discriminatie vaak gemeld wordt. Het is helaas zo genormaliseerd om gediscrimineerd te worden dat mensen niet weten dat dat kan, waar dat kan en wat het nut ervan is. Melden, zodat er iets aan gedaan kan worden en goed beleid kan worden gemaakt, is in mijn ogen een belangrijke stap die vaak vergeten wordt. Daar wil ik mensen op wijzen.”

Voel jij je gediscrimineerd of heb je een vervelende ervaring gehad in Den Haag? Meld discriminatie bij ons.

Hoe kan ik een melding van discriminatie maken?

U kunt discriminatie melden via onze website, door een e-mail naar ons te sturen, bij ons langs te komen, per telefoon (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur) of via de app van Den Haag Meldt. U vindt alle contactgegevens op onze contactpagina.

Online

Discriminatie melden kunt u op deze website, al dan niet anoniem.
meld discriminatie

Telefonisch

Wilt u iemand telefonisch spreken en een melding maken, neem dan contact met ons op (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur).
070 - 752 82 00

Op locatie

Op dinsdagmiddagen kunt u langskomen in Bibliotheek Den Haag. Kijk hier voor de actuele tijden. Wij hebben een postbus: Postbus 16623 2500 BP Den Haag.

Wij zijn per 1 januari 2024 Discriminatie.nl Den Haag geworden. U wordt na 10 seconden doorgestuurd naar Discriminatie.nl Den Haag.