Anonieme meldingen nemen toe

Momenteel is er bij Den Haag Meldt een toename te zien in het aantal anonieme meldingen. Natuurlijk zijn we blij dat mensen discriminatie bij ons melden, ook al is het anoniem, maar het zou beter zijn als er met naam gemeld wordt zodat wij meer kunnen doen.

Medewerkers van Den Haag Meldt kunnen een anonieme melding niet verder oppakken. Ze kunnen geen vragen stellen aan de melder. Het enige dat kan is de klacht registreren en meetellen in de jaarcijfers.

Het niet-anoniem melden betekent niet dat de naam van de melder openbaar wordt gemaakt. Melden bij ons is altijd vertrouwelijk. Maar wel dat we iets kunnen doen om de discriminatie te laten stoppen. Zoals bijvoorbeeld een hoor-wederhoor brief, helpen bij het doen van aangifte, of de melder helpen om de zaak voor het college voor de rechten van de mens te brengen. Deze stappen worden altijd gezet in overleg met de melder.

Meld discriminatie met naam of anoniem.

Hoe kan ik een melding van discriminatie maken?

U kunt discriminatie melden via onze website, door een e-mail naar ons te sturen, bij ons langs te komen, per telefoon (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur) of via de app van Den Haag Meldt. U vindt alle contactgegevens op onze contactpagina.

Online

Discriminatie melden kunt u op deze website, al dan niet anoniem.
meld discriminatie

Telefonisch

Wilt u iemand telefonisch spreken en een melding maken, neem dan contact met ons op (dagelijks tussen 09:00 en 12:00 uur).
070 - 752 82 00

Op locatie

Op dinsdagmiddagen kunt u langskomen in Bibliotheek Den Haag. Kijk hier voor de actuele tijden. Wij hebben een postbus: Postbus 16623 2500 BP Den Haag.

Wij zijn per 1 januari 2024 Discriminatie.nl Den Haag geworden. U wordt na 10 seconden doorgestuurd naar Discriminatie.nl Den Haag.